MERI-POHJOLAN OPISTOPIIRIN OPISTOT

Iin kansalaisopisto ja taidekoulu

Iin kansalaisopisto ja taidekoulu ovat osa Ii-instituuttia, joka vastaa Iin kunnan kulttuuritarjonnasta. Harrastustoiminta tavoittaa kuntalaiset vauvasta vaariin. Ii on aktiivinen ja kehittyvä, ajan hengessä elävä kunta, jossa luonto on lähellä - Iissä on ideaa!

Toimialueet

Ii, Yli-Ii, Kuivaniemi

Käyntiosoite

Puistotie 1, 91100 Ii

KOTISIVUT JA SOMEKANAVAT

Jokihelmen opisto

Jokihelmen opisto henkilökuntineen haluaa tuottaa iloa, hyvinvointia, sivistystä ja elämyksiä kaikenikäisille ja korostaa itsensä kehittämisen ja unelmiensa toteuttamisen tärkeyttä vastapainoksi arkiselle puurtamiselle.

Toimialueet

Haapavesi, Oulainen, Merijärvi, Kärsämäki, Siikalatva, Pyhäntä

Käyntiosoite

Vanhatie 45, 86601 Haapavesi

KOTISIVUT JA SOMEKANAVAT

Jokilatvan opisto

Jokilatvan opistoon tullaan opiskelemaan ja harrastamaan arjen virrasta innon lähteelle. Opisto vastaa toiminta-alueensa vapaan sivistystyön toteuttamisesta ja kulttuuripalvelujen tuottamisesta Haapajärvellä. Tutustu, innostu ja osallistu Jokilatvan opiston monipuoliseen toimintaan!

Toimialueet

Haapajärvi, Reisjärvi, Pyhäjärvi, Nivala

Käyntiosoite

Kirkkokatu 2, 85800 Haapajärvi

KOTISIVUT JA SOMEKANAVAT

Kalajoen kansalaisopisto​

Kalajoen kansalaisopisto toimii Kalajoen kaupungissa, jossa meri ja luonnonrauha ovat asukkaitaan lähellä. Opisto on osa Kalajoki Akatemiaa, joka vastaa kaupungin vapaa-aikasektorin toiminnasta ja kuuluu hyvinvointipalveluihin. Kalajoen kansalaisopiston toiminnassa pidetään tärkeänä yhteistyön kehittämistä, kansainvälisten suhteiden luomista ja pienen paikkakunnan voimavarojen esiinnostamista.

Toimialueet

Kalajoki, Himanka, Pahkala, Hillilä, Tomujoki, Kärkinen, Mehtäkylä, Rautio, Tynkä, Rahja, Vasankari

Käyntiosoite

Kalajoentie 5, 85100 Kalajoki

KOTISIVUT JA SOMEKANAVAT

Kaukametsän opisto​

Kaukametsän opisto toimii ihmisen kokoisessa kaupungissa, jossa arki on vaivatonta ja sujuvaa, kaikki on lähellä. Opistolla on ollut rohkeutta ja tahtoa muuttaa opetus verkkoon, mikä on yksi osoitus kainuulaisesta tavasta tarttua reippaasti kaikkeen uuteen ja tehdä sujuvasti yhteistyötä eri organisaatioiden kanssa.

Toimialueet

Kajaani

Käyntiosoite

Koskikatu 4 B, 87200 Kajaani

KOTISIVUT JA SOMEKANAVAT

Kempele-opisto​

Kempele-opiston palvelujen saavutettavuus on erinomainen keskeisen sijainnin vuoksi. Opisto on kehittyvä, uudistumiskykyinen ja eteenpäin pyrkivä oppilaitos. Kempele-opisto toimii osana Kempele Akatemiaa, joka vastaa kunnan vapaa-ajan palveluista (liikunta-, kirjasto-, kulttuuri- ja nuorisopalvelut).

Toimialueet

Kempele

Käyntiosoite

Honkasentie 15 B, 90450 Kempele

KOTISIVUT JA SOMEKANAVAT

Kianta-Opisto​

Kianta-Opisto toimii sisun syntysijoilla, jossa matkailu, luonto kansallispuistoineen, historiasta kertovat muistomerkit, vanhat asutuspaikat ja reitit Vienan mereltä ovat olleet ja ovat edelleen merkityksellisiä arvoja kainuulaiselle ihmiselle. Kianta-Opistossa keskitytään alueen omaleimaiseen kulttuuriin ja vahvan sivistyksen luomiseen ja ylläpitämiseen.

Toimialueet

Suomussalmi, Hyrynsalmi

Käyntiosoite

Kauppakatu 20, B-porras, 2. kerros

KOTISIVUT JA SOMEKANAVAT

Kuusamo-opiston kansalaisopisto

Kuusamo-opisto on vapaan sivistyön keskus kaikille. Opistossa toimii kansanopisto, kansalalaisopisto ja kesäyliopisto. Kuusamo-opiston tilat sijaitsevat omalla viihtyisällä kampuksella keskustassa lähellä kaupunkipalveluja.

Toimialueet

Kuusamo

Käyntiosoite

Kitkantie 35, 93600 Kuusamo

KOTISIVUT JA SOMEKANAVAT

Lakeuden kansalaisopisto

Lakeuden kansalaisopisto tarjoaa sekä harrastamisen mahdollisuuksia että tutkintoon suorittamiseen tähtäävää toimintaa. Monipuolinen itsensä kehittäminen, elinikäinen oppiminen, hyvinointi ja aktiivinen kansalaisuus ovat laaja-alaisen ja helposti saavutettavan kurssivalikoiman toiminnan tavoitteita.Lakeuden kansalaisopisto ja Limingan seudun musiikkiopisto ovat yhdistäneet toimintansa luontevaksi yhteistyöksi.

Toimialueet

Liminka, Lumijoki, Tyrnävä

Käyntiosoite

Linnukkatie 7, 91900 Liminka

KOTISIVUT JA SOMEKANAVAT

Oulujoki-opisto​

Oulujoki-Opisto tarjoaa monipuolista opetusta ja antaa mahdollisuuden omaehtoiseen itsensä kehittämiseen, elinikäiseen oppimiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Opisto järjestää myös yritys- ja toimialakohtaisia koulutuspalveluja ja lukion oppiaineiden opintoja vapaan sivistystyön opintojen lisäksi.

Toimialueet

Muhos, Utajärvi

Käyntiosoite

Muhostie 5, 91500 Muhos

KOTISIVUT JA SOMEKANAVAT

Oulujärven kansalaisopisto​

Oulujärven kansalaisopistossa kursseille osallistuu usein koko perhe, joko samalla kurssille tai yhtäaikaa järjestettäville eri perheenjäsenille tarkoitetuille kursseille samanaikaisesti. Vaalalaiset ammentavta inspiraatiota ja luovuutta kauniista ja valtakunnnallisestikin merkittävästä luontoympäristöstä.

Toimialueet

Vaala

Käyntiosoite

Vaalan koulukeskus, Niskantie 10, 91700 Vaala

KOTISIVUT

Oulu-opisto​

Oulu-opisto on oppilaitos, jossa kaiken ikäiset voivat opiskella ja harrastaa asuinpaikkakunnasta riippumatta. Opiston arvot ovat rohkeus, reiluus ja vastuullisuus ja hyvinvointi ja ne perustuvat omistajayhteisönsä Oulun kaupungin arvoihin.

Toimialueet

Oulun alue: Kiiminki, Ylikiiminki, Haukipudas, Oulunsalo

Käyntiosoite

Leevi Madetojan katu 1 (Pohjankartano)

KOTISIVUT JA SOMEKANAVAT

Pudasjärven kansalaisopisto

Pudasjärven kansalaisopisto toimii Suomen hirsipääkaupungissa monimuotoisen luonnon ympäröimänä. Kansalaisopisto on merkittävä koulutusorganisaatio, jonka toiminta on aktiivista, joustavaa ja asiakaslähtöistä. Yhteydenpito opiston ja oppilaiden välillä sekä yhteistyö eri toimijoiden kanssa on helppoa ja luontevaa pitkistä välimatkoista huolimatta.

Toimialueet

Pudasjärvi

Postiosoite

PL 10, Karhukunnaantie 6 93101 Pudasjärvi

KOTISIVUT JA SOMEKANAVAT

Raahe-opisto

Raahe-opisto on Raahen kaupungin omistama yleissivistävää opetusta järjestävä oppilaitos, jonka suuri voimavara on ammattitaitoiset ja sitoutuneet opettajat. Yhteistoiminnallisuus tutussa ympäristössä on jokapäiväistä. Ihmisen kokoinen seutu, lämminhenkisyys ja lyhyet välimatkat ovat Raahen alueen vahvuuksia.

Toimialueet

Raahe: Raahe ja Pyhäjoki

Käyntiosoite

Kirkkokatu 28 (2.krs), 92100 Raahe

KOTISIVUT JA SOMEKANAVAT

Siikajoki-opisto​

Siikajoki-opisto toimii Siikajoen kunnan yhdeksällä asutusalueella, jossa maisema on pohjanmaalaista lakeutta. Kuntakeskuksena on Ruukki. Opistossa koetaan tärkeäksi panostaa lasten ja nuorten kurssitoiminnan lisäämiseen ja monipuolistamiseen sekä moderneihin, uusiin oppimisympäristöihin.

Toimialueet

Siikajoki

Käyntiosoite

Virastotie 5 A, 92400 Ruukki

KOTISIVUT JA SOMEKANAVAT

Sotkamon kansalaisopisto

Sotkamon kansalaisopisto toimialueella on aktiivista liikuntaa ja urheilua harrastavia kuntalaisia ja liikuntatoimi onkin liitetty osaksi kansalaisopiston toimintaa. Seutu tunnetaan myös kulttuuristaan, jopa kansainvälisesti. Opistoyhteistyö on konkretisoitunut kahdeksi eri toimipisteeksi Kuhmon kaupungissa ja Sotkamon kunnassa.

Toimialueet

Sotkamo, Kuhmo

Käyntiosoite

Kunnan virastotalo, Markkinatie 1, 88600 Sotkamo

KOTISIVUT JA SOMEKANAVAT

Taivalkosken kansalaisopisto​

Taivalkosken kansalaisopiston toiminnan tavoitteena on kannustaa kuntalaisia aktiiviseen itsensä kehittäiseen ja yhteisölliseen toimintaan. Taivalkoski on kulttuuripitäjä, jossa on tarjolla vuosittaisia kulttuuri- ja kotiseutuviikkoja, joiden toteutuksessa opisto on aktiivisesti mukana. Taivalkosken erinomaiset liikuntamahdollisuudet ja upea, monimuotoinen ympäristö kutsuu kuntalaisia ja matkailijoita seudulle.

Toimialueet

Taivalkoski

Käyntiosoite

Päätalo-keskus, Urheilutie 4 A, 93400 Taivalkoski

KOTISIVUT JA SOMEKANAVAT

Vuolle Opisto​

Vuolteen opisto on osa setlementtiliikettä, jonka arvoja ovat rohkeus ja luottamus, paikallisuus ja yhteisöllisyys sekä yhdenvertaisuus ja oikeudenmukaisuus. Vuolteen opistolla ollaan ihmisen tukena ja luodaan yhdessä kasvutarinoita. Päivisin on kansanopistotoimintaa ja iltaisin kansalaisopistotoimintaa kummankin opiston nivoutuessa yhteisen hallinnon alle.

Toimialueet

Oulu ja Hailuoto

Käyntiosoite

Pikku-Iikan katu 6, 90120 Oulu

KOTISIVUT JA SOMEKANAVAT

Ylivieskan seudun kansalaisopisto​

Ylivieskan seudun kansalaisopisto tarjoaa sloganinsa mukaisesti tietoa, taitoa, terveyttä ja ystäviä hyvien kulkuyhteyksien ja hienon palvelurakenteen seudulla. Kansalaisopiston monipuolinen kurssitarjonta ja toiminta vaikuttaa sekä kunnan vireyteen että alueen kulttuurin tuottamiseen kunnan pienimmätkin kylät huomioiden.

Toimialueet

Ylivieska, Alavieska, Sievi

Käyntiosoite

Kanslia, Kaupungintalo, Kyöstintie 4, 84100 Ylivieska.

KOTISIVUT JA SOMEKANAVAT