Näkymät navigointi

Tapahtuma Views Navigation

Tänään

Opetussuunnitelma ja ONNO

ONNO - OSAAMINEN NÄKYVÄKSI, NÄKYMÄTÖN OSAAMISEKSI Koulutus: Opetussuunnitelma ja ONNO Kohderyhmä: Kansalaisopistojen henkilöstö Koulutuspäivä: to 1.12.2022 klo 10.00 -12.00 Teams-etäyhteys (muista ilmoittaa sähköpostiosoitteesi) Koulutuksen sisältö: 10.00 -10.05 Tervetuloa! Koordinaattorit Arja ja Tarja 10.05 - 10.30 Opetussuunnitelman laatiminen. Suunnittelijaopettaja Merja Lehkonen ja toimistosihteeri Miia Kallioinen, Meän Opisto 10.30 - 11.00 Opetussuunnitelma ePerusteisiin, Kehittämispäällikkö Hannele Heinonen, Posion …

Opetussuunnitelma ja ONNO Lue lisää »

JODY – Alkeiskurssi Vepsän koulu

Maksuton alkeiskurssi on tarkoitettu henkilöille, joilla on vähän aikaisempaa kokemusta tietokoneen käytöstä, internetistä tai älylaitteista. Kurssi on suunniteltu rauhallisesti ja loogisesti eteneväksi oppipoluksi, jossa lähdetään digin perusteista liikkeelle. Oppitunti kerrallaan syvennytään erilaisiin teemoihin ja asiakokonaisuuksiin mm. tietoturva, Internet ja medialukutaito.

JODY – Digi alkeiskurssi – Raahe

Rantakatu 45, Raahe Rantakatu 45, Raahe

Alkeiskurssi on tarkoitettu henkilöille, joilla on vähän aikaisempaa kokemusta tietokoneen käytöstä, internetistä tai älylaitteista. Kurssi on suunniteltu rauhallisesti ja loogisesti eteneväksi oppipoluksi, jossa lähdetään digin perusteista liikkeelle. Oppitunti kerrallaan syvennytään erilaisiin teemoihin ja asiakokonaisuuksiin mm. tietoturva, Internet ja medialukutaito.

JODY – Oma älylaite tutuksi – Raahe

Rantakatu 45, Raahe Rantakatu 45, Raahe

Kurssi on suunniteltu rauhallisesti ja loogisesti eteneväksi oppipoluksi, jossa lähdetään perusteista liikkeelle. Tapaamiskerroilla syvennytään erilaisiin toimintoihin ja ominaisuuksiin. Kurssi soveltuu hyvin eri tasoisille oppijoille, sillä ryhmäkoko on rajoitettu siten, että yksilöopetukselle riittää myös hyvin aikaa. Etukäteen ei siis tarvitse osata mitään. Oma laite mukaan sillä tarkoituksena on, että opit käyttämään juuri sitä omaa laitettasi tietoturvallisesti.

Tietosuoja – etäluento

Kaikissa EU-maissa alettiin soveltaa henkilötietojen käsittelyä säätävää lakia 2018. Tämä tietosuoja-asetus eli GDPR vaikuttaa siis siihen, kuinka ihmisten henkilötietoja voidaan käyttää.
Tällä luennolla käsitellään tietosuojaa yleisellä tasolla. Käydään läpi mitä GDPR tarkoittaa, mitä se yleisellä tasolla vaatii organisaatioilta ja miten kansalaisopiston opettajan tulee asetus huomioida omassa toiminnassaan. Luennolla kerrotaan mikä kaikki on henkilötietojen käsittelyä sekä se, mitkä tiedot ovat henkilötietoja.

Tietoturva – etäluento

Tietojenkalastelu, roskapostit, huijaukset, haittaohjelmat, digitaalisten laitteiden väärinkäytös ja moni muu keskeinen tietoturvallisuuden aihealue vaatii tänä päivänä huomiotamme ja meidän on osattava varautua erilaisiin uhkakuviin. Tällä etäluennolla käydään läpi sitä, miksi tietoturva on tärkeää. Puhutaan myös siitä, miten voimme estää omalla toiminnallemme tietoturvan vaarantumisen ja kuinka toimia, jotta salasanamme ja tietomme ovat mahdollisimman hyvin turvattu. Entä mitä tulee huomioida verkossa asioidessa?