Uutiskirje 12/2021

Hei,

hyvä Meri-Pohjolan opistopiirin uutiskirjeen lukija. Vuosi on ollut pitkä ja pitänyt sisällään hyvin paljon erilaisia tunteita ja tapahtumia. Tahtoisimme toivottaa kaikille antoisaa joulun odotusta tällä vuoden viimeisellä uutiskirjeellä.

Ennen joulun rauhaan laskeutumista kannattaa merkitä muutamia päiviä omaan kalenteriin. Digiajan yhteistyöstä yhteiseen työhön -hankkeessa toteutetaan vuonna 2022 viiden opintopisteen koulutuskokonaisuus. Johtaminen ja yhteisöllinen kehittäminen digiaikana -koulutuskokonaisuudessa on luentoja, työpajoja, kehittämistehtäviä ja kirjallisuuspiiri liittyen muun muassa etä- ja digiajan oppilaitosjohdon hyvinvointiin ja osaamisen lisäämiseen sekä innovatiiviseen digijohtamiseen. Etä- ja digityön filosofialla aloitetaan 25.2.2022 klo 9–12, ja tällöin on myös Taidetreffit, jossa taito- ja taideaineiden opettajat voivat jakaa huolia ja kaksinkertaistaa ilon aiheita. Taidetreffeillä jaetaan myös eri opistojen taideterveisiä digitaalisesti. Tapahtuma on samalla PSMK-hankkeen loppuseminaari.
 
ONNO-hankkeen koulutus Oppimista edistävä arviointi vapaassa sivistystyössä on 21.1.2022, ja mm.  opetussuunnitelman tekemiseen ja opintopisteytykseen liittyvät koulutukset ovat 9. ja 16.2.2022. Ilmoittautuminen on käynnissä (ke 19.1.2022 asti) osoitteessa: opistopalvelut.fi/tornio Kurssikoodi: 990113. Vertaiskouluttajat aloittavat yhdessä opistojen opettajien kanssa kurssikuvausten suunnittelupajat tammikuussa.
 
Digikärpäsen puremat-hankkeessa kevätlukukaudelle on suunniteltu opetushenkilökunnalle monipuolinen kattaus mielenkiintoisia digitaitoja vahvistavia koulutuksia mm. Minecraft for Education koulutus, paljon tykätty Canvan perus- ja jatkokoulutukset ja Rouva Sana:n sähköisenviestinnän ABC koulutuspaketti.

Vuosi alkaa Digikärpäsen puremat – Teams Tiimien ja kanavien hyödyntäminen opetuksessa-koulutuksella 19.1.2022 klo 13-15, ilmoittaudu tästä

27.1.2022 alkaa Digikärpäsen puremat-hankkeessa mentoraaliset digikahvit. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä. Jos olet kiinnostunut mentoroimaan digikahveja voit ilmoittautua allekirjoittaneille. Kevään koulutuksista ja tapahtumista tulee tarkempaa tietoa tammikuun alussa. Taivas-hankkeessa digitaalisten oppimisympäristöjen ja erilaisten digialustojen kartoitus ja testaus jatkuu.

Meri-Pohjolan opistopiirin jouluinen työpaja ja työpajakokous pidetään to 16.12.2021 klo 13.00 alkaen Maikkulan kartanossa.
 
Uppo-Nallen joulurunon sanoin me koordinaattorit haluamme kiittää hyvästä yhteistyöstä ja toivotamme rentouttavaa lomaa ja joulurauhaa!
 
Uppiksen jouluruno
 
Kuusen alla on kummaa puhinaa, 
karvaisen kuonon jouluista tuhinaa.
Heilahtaa kuusen katveessa tassu, 
kurahtaa vihreän varjossa massu.
Joulukarhu on asialla, 
oksien peitossa kuusen alla.
Karhulla mielessä jouluiset ilot, 
pukki ja lahjat ja omenakilot.
Karhun mielessä joulu välkkyy, 
kynttilän valo silmissä läikkyy.
Mieli on auvoinen, mieli on avoin, 
vietetään joulua jouluisin tavoin.
 
Elina Karjalainen
 
Ps. Jos opistonne ei ole vielä hakenut DIGITTÄÄ-hankkeen roll up:pia ja sellaisen tahdotte (esim. muistoksi), niin sellaisen voi vielä hakea Oulu opistolta. Teemme joulusiivousta 😉

Terveisin,

Tarja Takala-Hotti
tarja.takala-hotti@eduouka.fi
Projektikoordinaattori

Sari Sotaheimo
sari.sotaheimo@ouka.fi
Projektikoordinaattori

Omar Ikni
omar.ikni@eduouka.fi
Projektikoordinaattori
www.digikarpanen.net