Meri-Pohjolan opistopiiri

Uutiskirje 10/2021

Hei,

aurinkoista ja värien täytteistä lokakuuta kaikille. Syyslukukausi on käynnistynyt mukavasti ja ripeästi. Meri-Pohjolan Opistopiirissä tapahtuu paljon. Luet Meri-Pohjolan Opistopiirin uunituoretta ja ensimmäistä uutiskirjettä. Näissä uutiskirjeissä tulemme kertomaan käynnissä olevista hankkeista, sekä yleisesti opistopiirissä tapahtuvista ajankohtaisista ja tiedotettavista asioista. Olemme tehneet paljon töitä sen eteen, että saisimme Meri-Pohjolan Opistopiirin viestintää yhtenäisemmäksi ja tehokkaammaksi jäsenille ja kaikille sidosryhmille. Toivommekin, että mahdollisimman moni tilaisi opistopiirin uutiskirjeen sähköpostiinsa ja ottaisi tavaksi seurata Meri-Pohjolan Opistopiirin www-sivuja ja sosiaalisenmedian kanavia (linkit uutiskirjeen lopussa).

Nautinnollisia lukuhetkiä 🙂

Digikärpäsen puremat -hanke

Digikärpäsen puremat -hankkeen opetushenkilökunnan digitaitoja vahvistavat koulutukset ovat käynnistyneet. Koulutuksia on pitkin syyslukukautta ja painottuvat digitaalisten sovellusten ja palveluiden hyödyntämiseen etä- ja opetuskäytössä. Hankkeessa pyritään vastaamaan opettajien tarpeisiin mahdollisiman hyvin, tätä varten olemme toteuttaneet koulutustoivekyselyitä. Tavoitteena on lisätä vertaismentoraalisia koulutuksia, jossa ainealueen opettajat jakavat hyviä käytänteitä ja kokemuksia digisovellusten ja -palveluiden hyödyntämisestä opetuksessa.

Katso tulevia koulutuksia tästä

PSMK-PuolenSuomenMonisivistyspalveluidenKehittämishanke

PSMK-hankkeen loppuvuoden tärkein tavoite on saada Kehittämissuunnitelma ja visio 2025 yhdessä tehdyksi. Miksi kannattaa osallistua Krista Kohtakankaan työpajoihin? Taiteen perusopetus on ainutlaatuista koko maailmassa ja järjestelmä ansaitsee yhdessä tulevaisuuteen viisaasti katsomista. Saat tietoa ajankohtaisista asioista, kehittämisen tarpeista, tavoitteista ja toimenpiteistä, pääset kehittämään omaa opetusta ja oppilaan tasavertaista oppimispolkua, voit verkostoitua ja saada ideoita muiden toimijoiden työstä, saat näkyvyyttä oman tahosi toimille kunnassasi ja pääset osaksi kaikkien aikojen ensimmäisen taiteen perusopetuksen kehittämissuunnitelman ja vision luomista puolen Suomen alueelle, Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin maakuntiin. 

Voit ilmoittautua, vaikka et molempiin työpajoihin pääsisi livenä osallistumaan. Googlen Drivessä on mahdollisuus kommentoida suunnitelmaa ja osallistua sitä kautta tekemiseen. 

Klikkaa ilmoittautumislinkkiä: https://www.opistopalvelut.fi/oulu/course.php?l=fi&p=1&t=21509

ONNO-osaaminen näkyväksi, näkymätön osaamiseksi

Yhteishanke ONNO jatkuu koulutuksin ja työpajoin. Lisäksi syksyllä on jo mahdollisuus aloittaa vertaiskouluttajien vetäminä ainekohtaisten kurssikuvausten tekeminen osaamisperusteisesti. Tulossa on virtuaalikahviloita, infotilaisuuksia ja kohtaamisia osaamisperusteisuusajattelun tiimoilta. Virtuaalikahvilassa voit piipahtaa ilman ilmoittautumista, lisätietoja hankkeen toiminnoista saat Tarjalta.

ONNOon voi osallistua monella tapaa: esimerkiksi koulutuksiin osallistumalla ja kehittämistehtäviä tekemällä, mutta yhtä tärkeää on kohdata kollega verkossa (ja toivottavasti pian myös kasvokkain) yhdessä ihmetellen ja tutustuen osaamisperusteisuuteen ja edistäen omalta osalta muutosmyönteisyyttä. Uuden asian jalkauttaminen vaatii aikaa. Osaamisperusteisuuden tuleminen vapaaseen sivistystyöhön on monella tapaa hyödyllistä: se lisää opettajan osaamista, mikä on tarpeellista työssä ja työn haussa, mahdollistaa oppilaan kohdalla osaamisen näkyväksi tekemisen ja nostaa myös oppilaitoksen profiilia.

Kaamosseminaari

Tänä vuonna opistopiirien yhteisen Kaamosseminaarin järjestää Lapin opistopiiri Kemijärvellä ja Pyhätunturilla 18.-19.11.21. Kaksipäiväisessä Kaamosseminaarissa mm. perehdytään osaamisperusteisuuteen, kuullaan ajankohtaisia kuulumisia KoL:sta sekä tutustutaan Kemijärven kaupunkiin. Katso tarkempi ohjelma täältä. Ilmoittautumiset tulee tehdä pe 12.11. mennessä. Lisätietoa kaamosseminaarista ja seminaariin ilmoittautuminen täältä.

Opistopiirin järjestämästä yhteiskyydistä voi tiedustella Omar Ikniltä ja Outi Lohelta.

Terveisin,

Tarja Takala-Hotti
tarja.takala-hotti@eduouka.fi
Projektikoordinaattori

Omar Ikni
omar.ikni@eduouka.fi
Projektikoordinaattori
www.digikarpanen.net