Uutiskirje 04/22

Hei,

kevät on täällä! Toivottavasti jokainen on ehtinyt nauttimaan kevään valosta ja lämmöstä. Kulunut lukuvuosi on ollut pitkä ja monella tapaa myös vaativa ja haastava. Onneksi olemme yhdessä jaksaneet tsempata toisiamme. Yhteistyö ja toisista välittäminen on kantanut Meri-Pohjolan opistopiirissä pitkälle. Olemme saaneet vuoden aikana nauttia ja kokea useista hienoista tapahtumista ja koulutuksista.

Kevät tarkoittaa myös kiirettä opistojen kalenterissa, kevätlukukauden kurssit päättyvät ja uusia pitäisi jo suunnitella, ns. loppurutistus edessä! Ja kun tämä homma on hoidettu, niin mikä sen mukavampaa kuin ansaittu kesä(loma) raskaan vuoden jälkeen. Ai että 🙂

Mutta ennen kuin hyppäämme kesälaitumille, niin käydään vielä Meri-Pohjolan opistopiirin kuulumiset läpi.

Digikärpäsen puremat-hankkeen kevään viimeinen koulutus:

!!! 25.4 klo 16-18 Ajanhallinta etäaikana ja oman työn johtaminen valmennus !!!

Ilmoittaudu tästä. Osallistu tästä.

Digikärpäsen puremat-hankkeen loppuraportin työstäminen on käynnissä. Hankkeen kurssipalautekyselyt löytyvät täältäJos siis olet osallistunut hankkeen koulutuksiin, niin toivoisimme että kävisit vastaamassa lyhyeen kyselyyn, kiitos! (Jos olet jo vastannut, niin kiitän aktiivisuudesta ja osallistumisesta.) Digikärpäsen puremat-hanke päättyy kesäkuussa 2022.

TAIVAS-hankkeessa tullaan yhdessä projektikoordinaattorin opastuksella suunnittelemaan ja toteuttamaan kurssimateriaalia Google Classroom oppimisympäristöön. Ainekohtaisiin ryhmiin haetaan kiinnostuneita opettajia. Ainekohtaisille ryhmille on luoto facebook-ryhmät, joissa kollegiaalinen yhteistyö ja viestintä voi tapahtua.Tällä hetkellä kielten (minna.hukkanen@eduouka.fi) ja taideaineiden (niina.ollanketo@ouka.fi) ryhmät muodostettu. Ilmoittaudu mukaan omar.ikni@eduouka.fi tai ryhmänvetäjille.

PSMK-hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan vielä toukokuun aikana musiikin hahmotusaineiden 2 kurssin verkko-opintoja, joita voi käyttää esimerkiksi osana monimuoto-opintoja toteutettavia musiikin teorian kursseja tai instrumenttiopinnoissa. Jos haluat olla mukana tässä mielenkiintoisessa työssä, ota yhteyttä Tarjaan. Hankkeen rahoittama ja Iin kansalaisopiston toteuttama Mupe 1 kurssin verkko-opinnot ovat opistojen hyödynnettävissä tulevana lukuvuonna. Opistoille lähetetään tästä vielä lisätietoa lähiaikoina. PSMK-hanke päättyy kesäkuussa 2022. Lämmin kiitos kaikille hankeen toiminnoissa mukana olijoille!

DYYT- hankkeen koulutus Johtaminen ja yhteisöllinen kehittäminen digiaikana on jatkunut kevään 2022 aikana. Vielä on yksi tilaisuus jäljellä tänä keväänä: tervetuloa 3.5.2022 klo 12–15 Riitta Hyppäsen ohjaamaan työpajaan ”Tulevaisuusorientoitunut muutos- ja kriisijohtaminen -haaste johtamiselle ja hyvinvoinnille”. Ilmoittaudu mukaan tästä. Ilmoittautumalla saat myös kirjallisuusluettelon ”laiturilukemistosta”, linkin Juha T Hakalan kirjallisuuspiiriin 5.8 klo 10–12 ja linkin syksyn esihenkilön digijohtamisen työpajoihin. Vain yksi ilmoittautuminen riittää.

ONNO- hankkeen tilaisuudet jatkuvat syksyllä. Luvassa on ainakin koulutus ja kohtaaminen opistojen henkilöstöille osaamisperusteisten kurssikuvausten kirjaamisesta esim. Hellewiin, opistojen opetussuunnitelmien esittelyjä ja ”Osaamismerkit ja muita tapoja todentaa ja tuoda näkyväksi oppilaan osaaminen” -koulutus. Lisätietoja koulutuksista heti syyslukukauden alussa.

Lopuksi pyytäisimme teitä vastaamaan Meri-Pohjolan opistopiirin hankkeiden onnistumiskaroitukseen täältä, näin saamme kehitettyä toimintaamme ja voimme tarjota tarpeisiin vastaavia hankkeita jatkossakin.

Terveisin,

Tarja Takala-Hotti
tarja.takala-hotti@eduouka.fi
Projektikoordinaattori

Sari Sotaheimo
sari.sotaheimo@ouka.fi
Projektikoordinaattori

Omar Ikni
omar.ikni@eduouka.fi
Projektikoordinaattori
www.digikarpanen.net