Uutiskirje 09/22

Hei Meri-Pohjolan Opistopiirin uutiskirjeen lukija,

TAIVAS-hankkeessa syksy on lähtenyt rivakasti käyntiin. Etä- ja verkko-opintojen tekemiseen TAIVAS-hankkeen Google Classroom alustalle on löytynyt mukavasti kiinnostusta koko opistopiirin alueelta. On myös hienoa todeta, että lähes jokaiselle aineella on löytynyt tekijöitä. Etä- ja verkko-opintojen ja materiaalin työstäminen jatkuu aina marraskuun loppuun saakka, jonka jälkeen joulukuussa pidämme avoimen esittely- ja keskustelutilaisuuden. TAIVAS-hankkeen ensimmäinen Google Classroom työpaja pidettiin 16.9. (katso tallenne).

TAIVAS-hankkeen verkostoituminen, eli ainekohtaisten tiimien luominen kollegiaalisia keskusteluja varten, edistyy myös. Olemme ottaneet myös Microsoft Teams:in rinnalle vaihtoehdoksi Google Chat sovelluksen. Tällä hetkellä seuraaviin tiimeihin voi liittyä: Kielet (liity), TPO kuvis (liity) ja Kässätiimi (liity). Tarkempaa tietoa löytyy tämän kirjeen lopusta ja TAIVAS-hankkeen nettisivuilta osoitteesta www.taivashanke.net.

DYYT-hankkeen järjestämät Opistotreffit2022 ovat ovella: voit ilmoittautua mukaan 28.9 mennessä tästä. Tule kohtaamaan kollega ainekohtaisissa työpajoissa ja saamaan voimavinkkejä siivittämään syksyn opistotyötä. DYYT-hankkeen tärkeä tavoite on saada valmiiksi Esihenkilön opas digiajan johtamistyöhön. Oppaaseen ja sen tekemiseen voi tutustua esimerkiksi marraskuun treffeillä, jossa verkostoidutaan ja vaihdetaan ajatuksia eri opistojen välillä. Tästä enemmän seuraavassa uutiskirjeessä. Muistuttelemme vielä tärkeistä ja mukavista IlonaIT  koulutuksista, joissa opetellaan henkilöstön yhteistyön ja organisaation kannalta työn sujumiseen liittyviä taitoja. Ilmoittautumalla jäljellä oleviin koulutuksiin 27.9, 18.10, 8.11 saat myös tallenteet ja tukimateriaalin koko koulutuspaketista. Kerralla kaikkiin koulutuksiin pääset ilmoittautumaan tästä.

ONNO-hanke järjestää webinaarin torstaina 13.10 klo 9.00–11.30, jolloin käydään läpi opintopisteytystä, arviointia, saavutettavuutta ja kurssikuvauksia. Webinaarissa kuullaan ja nähdään eri opistojen osaamisperusteisuuteen liittyviä käytäntöjä.  Lämpimästi tervetuloa, ilmoittaudu tästä: http://www.opistopalvelut.fi/tornio/. Kurssikoodi 900002.

Meri-Pohjolan opistopiiri on saanut avustusta Jatkuva oppiminen digitalisoituvassa yhteiskunnassa – JODY -hankkeelle. Hankkeella lisätään ja vahvistetaan kaikkien kansalaisopistojen toimintaan osallistuvien digitaitoja sekä tarjotaan tasapuoliset mahdollisuudet medialukutaidon kehittämiseen ja tietoturvan lisäämiseen. Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Järvi-Saimaan kansalaisopisto, Pudasjärven kansalaisopisto, Sipoon opisto, Suomenselän kansalaisopisto, Tornion kansalaisopisto ja Oulu-opisto. Hanketta rahoittaa JOTPA, jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus.

Hankkeen toimintaa toteuttavat mm. yhteistyökumppaniopistoista valitut digiduunarit. Digiduunarit toteuttavat alueellaan koulutusta etä – ja lähiopetuksena. Digiduunareiden koulutukset käynnistyvät asteittain vuoden 2023 alusta alkaen. Tilaisuuksista tiedotetaan tarkemmin, kun koulutukset käynnistyvät. Hankkeen toiminnasta tiedotetaan lisää myös Meri-Pohjolan opistopiirin verkkosivuilla. 

Vuoden 2022 Kaamosseminaari yhteistyössä ONNO ja TAIVAS-hankkeiden kanssa järjestetään marraskuussa 17.–18.11. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä.

Kaikki Meri-Pohjolan Opistopiirin tulevat koulutukset ja tapahtuvat löytyvät täältä. 

Kuukauden blogi: Suomi on digitalisaation kärkimaa löytyy täältä.
 

Terveisin,

Tarja Takala-Hotti
tarja.takala-hotti@eduouka.fi
Projektikoordinaattori

Sari Sotaheimo
sari.sotaheimo@ouka.fi
Projektikoordinaattori

Omar Ikni
omar.ikni@eduouka.fi
Projektikoordinaattori