Uutiskirje 08/22

Hei Meri-Pohjolan Opistopiirin uutiskirjeen lukijat,

toivottavasti lomanne sujuu / on sujunut hyvin ja olette pysyneet terveinä ja päässeet rentoutumaan. Kesää on vielä jäljellä, mutta ajatukset ovat jo tulevassa. Meri-Pohjolan Opistopiirin alkava syyslukukausi tarjoaa jälleen runsaasti erilaisia tapahtumia ja koulutuksia. Hankkeista TAIVAS-, ONNO- ja DYYT (hankkeiden tarkempi kuvas alla) jatkuvat vuoden loppuun asti. Uutena hankkeen opistopiirissä käynnistyy JODY, eli Jatkuva oppiminen digitalisoituvassa yhteiskunnassa, josta tulemme tiedottamaan tarkemmin lähiaikoina.

TAIVAS-hankkeessa on tarkoitus syksyn aikana saada luotua Google Classroom pohjainen verkkokurssi ja oppimateriaali alusta etä- ja hybridiopetuksen tueksi. Opettajat voivat tuoda kehitettävälle alustalle ainekohtaista sisältöä koko opistopiirin käyttöön. Google Classroom työpajat järjestetään 16.9 ja 7.10 klo 13-15, osallistu tästä (Teams). Opettaja oletko kiinnostunut luomaan digitaalista oppimateriaali tai – kursseja TAIVAS-hankkeessa korvausta vastaan? Lue lisää.

Hankkeessa on myös tarkoitus verkostoitua ja ottaa käyttöön digitaalinen vuorovaikutuskanava opistopiirin opettajille. Tähän tarkoitukseen on kaavailtu kaikkien tuntemaa Teams ympäristöä ja kollegiaalisia ainekohtaisia ryhmiä. Lue lisää.

DYYT-hanke jatkuu vielä syksyn ajan. Nyt opetellaan henkilöstön yhteistyön ja organisaation kannalta työn sujumiseen liittyviä taitoja. IlonaIT kouluttaa (6.9, 27.9, 18.10, 8.11) toimisto-ohjelmien ja etäkokouksien ohjelmien käyttöä sekä digitaalista fasilitointia. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan. Ilmoittaudut yhdellä kertaa kaikkiin koulutuksiin ja saat linkin osallistumista varten 1-2 päivää ennen tilaisuutta: täältä.

DYYTissä paketoidaan myös Esihenkilön opas digiajan johtamistyöhön ja pidetään (työ)hyvinvointia ja yhdessä tekemiseen kannustavat Opistotreffit 30.9.2022 klo 10–14. Voit jo ilmoittautua treffeille: täältä.

ONNO-hanke kouluttaa ja keskusteluttaa osaamisperusteisuudesta. Elokuussa on Hellewin ja Koski-tietojärjestelmän koulutus, joka taltioidaan. Tallenteen saa pyydettäessä. Perjantaina 2.9 klo 9.00–10.30 opistojen toimistohenkilökunta pääsee pohtimaan yhdessä osaamisperusteisuutta. Torstaina 13.10 klo 9.00–11.30 pidettävässä webinaarissa käydään läpi opintopisteytystä, arviointia ja kurssikuvauksia. Joulukuun torstaina 1.12.2022 klo 10–12 päivitetään opistojen opetussuunnitelmia. Lisätietoa ja ilmoittautumiset täältä.

Vuoden 2022 Kaamosseminaari järjestetään yhteistyössä ONNO ja TAIVAS-hankkeiden kanssa marraskuussa 17–18.11 Vuokatissa. Lisätietoa seuraavassa uutiskirjeessä.
 
Aikuispedagogiikka haltuun – aikuisoppijan tuki- ja ohjausosaaminen on Lapin yliopiston järjestämä koulutuskokonaisuus opistojen opettajille. Lue lisää täältä.

Kaikki Meri-Pohjolan Opistopiirin tulevat koulutukset ja tapahtuvat löytyvät täältä. 

Ja kirsikkana kakun päällä: Lue Meri-Pohjolan Opistopiirin Erasmus kuulumisia täältä.