Uutiskirje 10/2022

Hei uutiskirjeen lukija,

syksy on edennyt mukavasti mielenkiintoisten kurssien ja tapahtumien merkeissä. Loppuvuotta kohden meno sen kuin paranee! Toivomme, että välittäisitte tätä uutiskirjettä eteenpäin, jotta tavoittaisimme koko opistopiirin väen. Muistakaa myös seurata Meri-Pohjolan Opistopiirin omia verkkosivuja ajankohtaisimman tiedon saamiseksi www.meripohjolanopistopiiri.fi

Vuoden 2022 Kaamosseminaari yhteistyössä ONNO ja TAIVAS-hankkeiden kanssa järjestetään marraskuussa 17.–18.11. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä. (Ilmoittautuminen päättyy 20.10.2022 klo 22.00)

TAIVAS -hankkeessa on syksyn aikana tehty ahkerasti töitä ja saatu hyvää tulosta aikaiseksi. TAIVAS-hankkeen digitaalisten kurssi- ja verkko-oppimateriaalin ensimmäinen esittelytilaisuus pidettiin 13.10.2022 Meri-Pohjolan Opistopiirin kokouksen yhteydessä. Tilaisuudessa esiteltiin kolme erillistä ja erillaista ainekohtaista kurssi/oppimateriaali kokonaisuutta, jotka saivat ohjausryhmältä erinomaista palautetta. Seuraava TAIVAS-hankkeen digitaalisten kurssi- ja verkko-oppimateriaalin esittelytilaisuus on 02.11.2022. Kurssi- ja verkko-oppimateriaalit tullaan julkaisemaan kootusti Meri-Pohjolan Opistopiirin verkkosivuille syksyn aikana. TAIVAS-hankkeen verkostoituminen ja ainekohtaisten tiimien luominen on myös käynnistynyt kiitettävästi. Näistä myös tullaa tiedottamaan enemmän, kun tiimien pohjatyö on tehty. Muistutuksen vielä, että TAIVAS-hanke päättyy 12/2022, joten kaikki TAIVAS-hankkeen toimintaan osallistuneet muistakaa hoitaa tuntiseuranta ym. palkanmaksuun ja raportointiin kuuluva työ hyvissä ajoin kuntoon. Tarvittaessa olkaa yhteydessä omar.ikni@eduouka.fi Ja vielä lopuksi: Meri-Pohjolan Opistopiirin TAIVAS-hanke järjestää avoimen arviointi- ja keskustelutilaisuuden 7.12. klo 10-12. Tilaisuudessa tarkastellaan ja vertaisarvioidaan TAIVAS-hankkeen toimintaa ja tuloksia. Tilaisuuteen kutsutaan mukaan asiantuntijoita ja verokkiopistoja. www.taivashanke.net

Digiajan yhteistyöstä yhteiseen työhön (DYYT) -hanke päättyy vuoden 2022 lopussa, mutta sitä ennen on vielä 8.11 klo 9.00–11.00 viimeinen IlonaIT:n toimisto-ohjelmiin ja etätyöhön liittyvä koulutus, johon voit ilmoittautua alapuolella olevasta linkistä. Jos olet jo aikaisemmin ilmoittautunut IlonaIT koulutuksiin, uutta ilmoittautumista ei tarvita:
https://www.opistopalvelut.fi/oulu/course.php?l=fi&t=23120&h=a813f6133031aa997c1223aca7ef7cf8

DYYT-hankkeen marraskuussa pidettävissä kiertävissä päätösseminaareissa tutustutaan eri opistoihin, jutellaan muun muassa olevista ja tulevista kursseista, työssä jaksamisesta, yhteistyöstä eri opistojen välillä, digitaalisesta fasilitoinnista ja kommentoidaan Esihenkilön opasta. Tapaamiset ovat etänä ja/tai lähitapaamisina ja sisältö elää myös osallistujien mukaan. Kaikki opistojen esihenkilöt ja rehtorit ovat sydämellisesti tervetulleita vaikka kaikkiin kolmeen opiston tapaamiseen. Mukana myös HTT Krista Kohtakangas, esihenkilöoppaan kirjoittaja. Hanke korvaa matkoja seminaareihin.

Ke 9.11 klo 9.00-11.00 Kempele-opisto. Rehtori Eero Kauppi kutsuu etätapaamiseen Teamsiin.
To 10.11 klo 9.00-11.00 Jokihelmen opisto. Rehtori Anu Hultqvist kutsuu Oulaisiin (voi myös osallistua etänä). 
Ti 29.11 klo 12.00-14.00 Kianta-opisto. Rehtori Tarja Peitsaho kutsuu Suomussalmelle (voi myös osallistua etänä)
Ilmoittaudu mukaan:
https://forms.office.com/r/RidwHeJaKP

Onno -hanke järjestää Teamsissa 1.12 klo 10.00-12.00 päätösseminaariin, jolloin tutustutaan opetussuunnitelmatyöhön ja kuullaan tulevaisuuteen luotsaava puheenvuoro yllätysesiintyjältä. Yhdessä keskustellaan hankkeesta ja sen toiminnoista sekä mietitään osaamisperusteisiin kursseihin liittyvää tulevaisuutta eri opistoissa. Ilmoittaudu mukaan: 
uusi.opistopalvelut.fi/tornio/. Kurssinumero 900003

Jatkuva oppiminen digitalisoituvassa yhteiskunnassa (JODY) –hankkeessasuunnitelmat ja ohjausryhmän kokoukset ovat hyvässä vauhdissa. Tulemme tiedottamaan hankkeen tilanteesta tarkemmin seuraavassa uutiskirjeessä.

Kaikki Meri-Pohjolan Opistopiirin tulevat koulutukset ja tapahtuvat löytyvät täältä. 

Kuukauden blogi: Kaamosseminaarit kaksituhattaluvulla
 

Terveisin,

Tarja Takala-Hotti
tarja.takala-hotti@eduouka.fi
Projektikoordinaattori

Sari Sotaheimo
sari.sotaheimo@ouka.fi
Projektikoordinaattori

Omar Ikni
omar.ikni@eduouka.fi
Projektikoordinaattori
www.digikarpanen.net